19 Mayıs 1919 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlattığı tarih olması sebebiyle oldukça önemlidir. Kendi kaderine ve ülke yönetimine sahip çıkması anlamında bir dönüm noktası olan 19 Mayıs, Milletimizin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde attığı büyük adımın tarihidir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar devam eden sürecin başlangıcı olan bu önemli tarihi, her yıl Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlamaktayız.

Gençliğe büyük önem veren Atatürk, ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ederek dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergilemiştir. Mesleğim Okulları ailesi olarak inanıyoruz ki bu emanete layıkı ile sahip çıkmış olan Türk gençliği, bundan sonraki dönemlerde de bu görevini en güzel şekilde yerine getirecektir.

Bu yıl Soma’da yaşanan maden kazası dolayısıyla 19 Mayıs’ın yıldönümünde çok büyük bir hüznü yaşıyoruz. Bu anlamda yitirdiğimiz madencilerimize Allah’dan rahmet, kaderli ailelerine sabır diliyoruz

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını yürekten tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.